A Biblia
Mezei Horváti M. Attila

Imádkozzunk: Szent házadba jöttem Atyám Szent Lelked áldását add rám Tanítsd, neveld hű gyermeked Hogy mindig tiéd lehessek. Ámen

A mi szent könyvünk a Biblia. Azért szent könyv, mert Istenről szól, Istent és az Ő akaratát ismerteti meg velünk. A Bibliából tudjuk meg, hogy ezt a világot és mindent, ami a világban van, Isten teremtette. Az embert is. De nemcsak megteremtett mindent, hanem azt fenntartja, igazgatja, gondot visel reá. Minden, ami e világban történik, az Isten akaratából, az Ő tudtával történik. A Bibliából tudjuk meg azt is, hogy Isten a Krisztusban testet öltött, emberré lett, a kereszten meghalt érettünk, azért hogy megváltson, megszabadítson bűneinkből, hogy a büntetés, a halál helyett életet adhasson nekünk. Aztán feltámadott, felment a mennyekbe, elküldte a Szent Lelket. Erőt ad, hogy az emberek Krisztus tanítványai legyenek, róla bizonyságot tegyenek. Létrehozta az Anya szent egyházat, a hívők közösségét. A Biblia tehát Isten akaratát ismerteti meg velünk, azt, hogy mit akar velünk Isten, hogy legyünk az Ő gyermekei, hogy fogadjuk szívünkbe az úr Jézus Krisztust. Kövessük Őt, legyünk az Ő tanítványai. Hirdessük az Evangéliumot másoknak, ne csak szóval, hanem egész életünkkel, minden cselekedeteinkkel.

A MI SZENT KÖNYVÜNK A BIBLIA. BENNE ISTEN AKARATA. A JÓ REFORMÁTUS EMBER OLVASSA AZT ESTE REGGEL. ISTEN TÖRVÉNYT ADOTT NEKÜNK, HOGY ASZERINT CSELEKEDJÜNK. AZÉRT HITÜNKNEK ALAPJA, EGYEDÜL CSAK A BIBLIA.

Imádkozzunk: Isten Atyánk arra kérünk, légy továbbra is vezérünk. Itt munkánkat elvégeztük, szívünk s lelkünket műveltük. Add, hogy amit itt tanultunk, otthon is meglátszék rajtunk. Jó szüleink örömére, nagy neved dicséretére. Ámen.