Honvágy – Harmónia – Káosz
Mezei Horváti M. Attila

Jegyzet.

Három alapelven áll az erkölcsi világrend: 1, Szentírás.  2, Istenszolgálat. 3, Szeretet.
és három alapelven áll a világ: 1, Természettörvény. 2, Igazság. 3, Béke.
Ha nem tartjuk be ezeket az alapelveket, felbomlik a rend, megszűnik a harmónia, és jön a szenvedés, a káosz.
Ha van otthonod, akkor jól érzed magad a világban, ha nincs, idegennek, kitaszítottnak. Van aki ezt úgy értelmezi, hogy legyen lakásod, házad, és lehetőleg minél nagyobb, minél gazdagabb. Ezt tovább ragozva, eljutunk oda, hogy annak van otthona, aki gazdag, és aki gazdag csak az a boldog, azé a világ, aki pedig szegény, az kitaszított, és idegen. A fenti alapelvek mást tanítanak. Hiába lakás, nagy ház, gazdagság, ha nem ezek valósulnak meg, soha nem lehet valódi otthonod, mert valódi otthon ott van, ahol teljessé válik életed. A teljesség feltétele a rend, a harmónia. A rendetlenség, a káosz lerombolja mindazt, ami szép, ami felépült, ami teljes.
Miért van az, hogy aki messze idegenbe vándorol, legyen ott bármilyen a sorsa, éljen gazdagságban avagy szegénységben,  honvágytól szenved? Mert visszavágyódik oda, ahol mint gyermek boldog volt. De mindannyian visszasírjuk gyermekkorunk boldogságát.  A gyermekkor azért olyan szép, mert a gyermeki szív még romlatlan, tiszta és kész a további kiteljesedésre. Aztán ahogy előbbre haladunk az életben, ahelyett, hogy betöltenénk az Isteni világrendet, egyre inkább elfeledkezünk azokról. Gyermekekre, gyermekkorunkra kell odafigyeljünk, ha azt akarjuk tudni, hogy mit jelent otthon lenni.
Jézus Krisztus erre a boldogságra hív. Ha olyanok nem lesztek, mint a kisgyerek, soha nem mehettek be Isten országába. Kínálja a lehetőséget, hogy otthonra leljünk. Ő betölti az alaptörvényeket. Őt elfogadni azt jelenti, eltűnik életünkből a káosz, a zűrzavar, stressz, meg minden, ami emészt és rombol bennünket, és helyébe belép a rend, tisztaság, szépség, harmónia, mert a hat alapelv életünk  fundamentumává válik. Kőszikla, amely soha meg nem rendül.
Ez az Imaterem Krisztushoz hív, otthont kínál neked, és mindenkinek.